Zweden’s nr1 compacte heater “Hötix” komt eindelijk naar Nederland!

“Lars is dit wat?”

Deze vraag krijg ik meerdere keren per maand in mijn mailbox of DM-kanalen.

Hötix Vaak zit er een link bij naar een website waar je gelijk aan ziet dat Facebook de plek was waar het nieuwe wondermiddel du jour gepresenteerd werd. Meestal heb ik geen tijd om er naar te kijken maar hé, het is kerstvakantie dus ik neem eens de tijd om te kijken wat er aangeboden wordt.

Vandaag is het een premium compact heater van het gerenommeerde Zweedse bedrijf Hötix. Heel goedkoop gaat dit wonderapparaat de Nederlandse huizen voorzien van snelle warmte, voor veel goedkoper! The Press in the USA schrijft er zelfs over, dus de nieuwe Home Technology is vast revolutionair! Eindelijk worden ook hier de winters makkelijker. En goedkoper … uitroepteken ….. daar maak ik even een vraagteken van.

Grappig, de foto is overduidelijk van een hele chique badkamer die er op het oog al lekker warm uit ziet. Ik hielp dit jaar een oude dame met een piepkleine badkamer in een slecht geïsoleerde jaren 1970 hoek doorzonwoning. Het was ijskoud op de badkamer, onder andere omdat het raampje met enkel glas in de jaren ’70 verkeerd afgemonteerd was en daardoor altijd 1cm open stond, ook als je het raamboompje dicht deed. Met een accuboor en een schroevendraaier verplaatste ik het raamboompje, plaatste Buva Solideal renovatie kaderdichting waardoor het raampje voor het eerst in 40 jaar dicht kon. Met een kleine stopcontact convector werd vervolgens het badkamertje van 1,5 bij 1,5 meter voor de eerste keer ooit warm. (Dit helpen bij klussen is geen dienst de wij normaal gesproken uitvoeren overigens!).

Dus ik ken de personal heater zoals de Hötix, en ik ben er, voor deze heel speciale situaties, best enthousiast over. Een kwartiertje 500 Watt elektriciteit en de badkamerlucht is op temperatuur. Eigenlijk zijn het kleine broodroosters met een ventilator waardoor de warmte van het 500 Watt keramische element snel afgevoerd wordt naar de omgeving waardoor het apparaat niet bloedheet wordt.

Hötix beschikbaarheid

Ik was wel benieuwd naar waarin de Hötix verschilt van die van schoonmama. Met ingehouden adem controleer ik de beschikbaarheid van de Hötix, en yes, ik heb geluk, hij is nog niet uitverkocht! Het geheim van Zweden om koude rillerige ruimtes comfortabel en knus te maken is beschikbaar. De prijs die ze in Zweden gewend zijn ($148,91) is best aan de prijs maar gelukkig is het een introductie aanbieding. Voor $69,99 kan ik hem krijgen! Wow, voor minder dan de helft! Ik besluit gelijk door te klikken naar dit Zweedse wondermiddel.

 

Hötix bestelpaginaMaar ik ben Hollander en dat weet Facebook, dus mijn oog valt op de meest populaire aanbieding : 2 stuks voor maar $49,99 per stuk. Now we’re talking! Hatzeflats! Doe mij die maar. Ik verzeker me voor $14,99 op levenslange bescherming op alle Hötixen die ik ooit zal kopen en mijn muis zweeft boven de creditcard knop…..

Hötix bestelknop

Wacht!

Google Hornbach

WTF! Bijna iets gekocht zonder op internet te checken of ik wel de laagste-prijs-garantie heb! Dus ik open Google om het even te controleren. En ja hoor, kak! De Hornbach verkoopt de personal heater (zoals die dingen heten) voor €18,95. Maar hoe kan dat dan? Het was toch een Zweedse uitvinding? Die speciaal voor ons Nederlanders nu ook hier verkrijgbaar wordt?

 

 

Handige COP1-jongens

Tijdens onze trainingsdagen is het altijd een hilarisch intermezzo, de handige COP1-jongens. Figuren die op het randje van oplichterij Chinese troep verkopen met een of ander lulverhaal waar de eerste de beste Feestboeker met beide ogen in trapt. Voor een habbekrats gekocht op Alibaba en per container hier naar toe gehaald waarna het met winstmarges van boven de 90% hier verpatst wordt aan nietsvermoedende mensen die het eigenlijk toch al niet zo breed hebben. Maar die mensen horen van Thierry Baudet dat het €100.000 per huis kost om van het gas af te gaan en dan is hier opeens een bedrijf dat voor €50 per ruimte de oplossing biedt! Namens de ondernemers achter Hötix: Bedankt, Thierry, voor het helpen creëren van deze bijzonder lucratieve markt!

Goedkoop, maar ook goedkoper?

Ze kosten geen drol die dingen maar om ze nou goedkoop te noemen? De grote uitdaging van het “van gas los” maken van Nederland is dat we maar een beperkte hoeveelheid echt groene stroom hebben, en dat willen we dus zuinig mogelijk gebruiken. Het liefst maken we met elke kilowattuur groene stroom 3, 4 tot wel 5 kilowattuur warmte. Dat lukt prima met een warmtepomp. Met apparaten die werken met een gloeispiraal lukt het niet. 1 kilowattuur warmte kost 1 kilowattuur stroom en daarom is je hele huis permanent verwarmen met deze dingen peperduur. Dus alleen kort en plaatselijk in kleine ruimtes, dan is het prima.

In ons Paris Proof Plan Renovatie e-Book leggen we uit hoe je een plan maakt voor een woning en daarbij slim om gaat met opties die werken en hoe je dat in een slimme volgorde doet. Personal Heaters in een kierdicht gemaakte badkamers hebben daar zeker een plekje in. Voor het verwarmen van een heel huis is het weliswaar extreem goedkoop om in te kopen maar de gebruikskosten zijn met euro’s per uur voor een heel huis wel torenhoog. En als de hele straat het doet brand de wijktrafo uit…..geen oplossing voor Nederland dus.

Hötix op Alibaba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *