Slimme Stappen in SBS6 – Green Make Over TV

Op zondag 25 oktober maakt de Huisfluisteraar zijn opwachting in een aflevering van The Green Make Over.

In Hoofddorp bekeken we een woning van boven tot onder en luisterden naar de bewoners om te leren wat er allemaal speelde. In deze woning was dat een nogal wat. Zo was er het nodige mis met leidingwerk (riool en verwarming), de CV-ketel, de ventilatie en isolatie. ook buiten de woning was er nogal wat aan de hand want deze wijk ligt onder een aanvliegroute van Schiphol wat tot zwarte was, lawaai, fijnstof en gezondheidsklachten leidt.

De aard van the Green Make Over is “kleine dingetjes doen om mensen in beweging te krijgen” maar ik kon niet anders dan een integraal plan maken voor deze woning en de verkregen inzichten delen met de bewoners.

Update 5-11-2020: In deze video met energieverkenning leggen we uit hoe we tot onze inzichten voor een plan kwamen.

Incubatietijd

Normaal als wij plannen maken gaat er daarna een incubatietijd in waarin mensen rustig gaan nadenken over wat wij zagen en wat ze eigenlijk zelf willen. Hier ging dat anders (zo gaat dat met TV) en was een week later al een compleet ventilatiesysteem aangelegd door de toppers van Schimmel Installatietechniek. Wow… zoveel dadendrang maken we niet vaak mee :-).

Uitzending

De uitzendingen is nu hier teug te kijken

Super leuk om een keer mee te doen en bedankt voor je spoedcursus TV-presenteren Gwen :-). En volgend jaar nemen we de tijd voor integrale plannen!

*** KORTINGSAKTIE ***

Speciaal voor de kijkers hebben we deze week een KORTINGSCODE (greenmakeover) waarmee je het Slimme Stappen Plan, waarin de werkwijze uitgelegd staat, tegen sterk gereduceerd tarief kunt kopen.

Lars Boelen, Huisfluisteraar

 

PS. Voor alle bestaande lezers : er is vandaag ook een grote update online gezet, te vinden in winkel/downloads.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *