Keek op de Week / 2019-04

Speciaal voor de lezers van mijn eBook zal ik de komende maanden een blog bijhouden over mijn werk zodat jullie een beetje kunnen volgen waarom het schrijven soms een beetje stokt of waarom er opeens voorrang wordt gegeven aan ander hoofdstuk of zijstapje. Ik wens jullie veel leesplezier met dit kijkje in mijn wondere wereld.

Maandag

Schrijfdag, werken aan de plannen die nu op de plank liggen, wat facturen uitdoen en weer wat aan het boek schrijven. De tijd vliegt en het is echt een lekker gevoel dat ik nu kan schrijven in de wetenschap dat het in de toekomst honderden keren hergebruikt kan worden in plannen die ik maak in plaats van dat ik alle proza keer op keer opnieuw zit te bedenken. Ik heb overleg met Chris Miljoen van Goedbedrag. Ik wil mijnnieuws label Paris Proof Plan ook op de website omdat ik het gevoel begin te krijgen dat een veel fijner merk is dan Everything Sustainable waar je toch een beetje over struikelt, en het dekt de lading ook veel beter.

Dinsdag

Een leverancier van ventilatiesystemen komt bij me op visite en we kletsen een paar uur vrijuit over de voor en nadelen van hun oplossingen en waar ik toepassingen zie. Ik ben stiekem wel blij dat ze nu af en toe naar mij komen in plaats van ik naar hun, ik heb de afgelopen jaren stad en land afgelopen om met ze kennis te maken.

Ik heb voorbespreking over de Bouwbeurs waar ik op dinsdag 6 februari een half uur lang geïnterviewd wordt in het Bouwbeurs cafe. Dat lijkt me echt leuk! Geeft me gelijk kans om op de beurs wat bekenden te vragen of ze ook kortingscodes willen regelen op mijn Perks-Pagina.

Woensdag

Een klant waar ik al in december afspraak mee plande, een rijwoning. Vlak bij Nijmegen, de rand van mijn jachtgebied. Ik zit natuurlijk vol in de “straataanpak” nu maar eigenlijk is het niet zo erg af en toe nog een rijwoning te doen, ik neem dan trainees mee om ze het vak te leren. Deze woning uit midden jaren 70 is werkelijk zo lek als een mandje, ik ben stomverbaasd. In deze wijk staan meer dan 100 van deze huizen…..moest maar eens met de gemeente daar bellen.

En door naar Nijmegen voor werkoverleg over de volgende VVE’s die we gaan doen als …. ja, als wat, we hebben nog geeneens een naam voor ons samenwerkingsverband en toch stromen de opdrachten binnen…. meer denkwerk over bedrijfsnamen gaande 🙂

’s avonds beetje overtollige energie van me afgemept bij de badmintonclub 🙂

Donderdag

We gaan een dagje Randstad doen, via het Groene hart waar ik een nieuwbouwklant de basisbeginselen van het integraal energie denken uitleg. Altijd hele leuke keukentafelgesprekken zijn dat om dat je helpt een klein beetje orde te scheppen in de totale chaos die hoort bij het bouwen op een eigen kavel.

De winkel in Oud Zuid

Op naar Amsterdam waar ik in Oud Zuid een afspraak heb met een goede vriendin die sinds kort in een typisch Oud Zuid winkeltje werkt. Ik leg haar uit wat ik momenteel aan het doen ben. Ik bekijk de winkel en drie hoog achter en het is me meteen duidelijk, het besparingspotentieel is enorm en er is een gigantische opportunity omdat de luchtkwaliteit in de binnenstad echt een dingetje schijnt te zijn.

Vrijdag

Ik schrijf er bij thuiskomst een blog over dat meteen goed gelezen wordt. Ik ben hier iets op het spoor! Ik bel gelijk met een bevriende ventilatie specialist en nog diezelfde dag worden er schetsen over de oplossing heen en weer gemaild. To be continued.

’s middags mijn presentatie voor de Nissan Electric Club afgemaakt.

Potentiele klant met complexe vraag gemaild dat zijn vraagstuk momenteel te ver buiten de comfortzone ligt, ik dwing mezelf nu focus aan te brengen. Dat doet soms een beetje pijn maar het lucht onmiddellijk op.

Zaterdag

Eerst een presentatie bij de Nissan Electric Club over het Paris Proof Plan, er wordt gelachen en het is een ontspannen ervaring hoewel presenteren natuurlijk altijd beetje spannend hoort te zijn. Helaas geen tijd om te blijven nakletsen want ik moet door naar HET MONUMENT. Dit is echt zo vet, een gigantische villa uit 1878 deels ontworpen door Berlage en ondergetekende mag zeggen wat hij zou doen, je verzint het niet.

Zondag

Alle beloften op 1 na, bedenk ik nu, afgehandeld. Dat mailtje moet straks nog even. We trakteren ons zo maar op een frietje denk ik 🙂 Lang leve het ondernemerschap.

Fijne avond nog,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *