Keek op de Week / 2019-02

Speciaal voor de lezers van mijn eBook zal ik de komende maanden een blog bijhouden over mijn werk zodat jullie een beetje kunnen volgen waarom het schrijven soms een beetje stokt of waarom er opeens voorrang wordt gegeven aan ander hoofdstuk of zijstapje. Ik wens jullie veel leesplezier met dit kijkje in mijn wondere wereld.

Wat vooraf ging

Na Sinterklaas schreef ik het blogje voor Installatie.nl waarin ik de installatiebranche opriep om eerst eens een fatsoenlijk plan te maken voor de klant ipv gelijk maar een warmtepomp te verkopen. Omdat er eerst een ander blogje van mij online ging was de publicatiedatum van deze me ontschoten. Maar het schrijven van het blog had wel een zaadje bij me gezaaid….

In de kerstvakantie zag ik opeens de logische samenhang van het 8-stappen-plan voor me, toen ik op een ochtend stond te douchen. Dit Eureka-moment liet me niet los en ik bedacht dat het eigenlijk te gek voor woorden was dat er nog geen “Van Gas Los, Maar Hoe Dan”-boek bestond…. Zou dat iets voor mij zijn? Ik maakte een hoofdstukindeling en al knutselend kwam het idee bij me op …. eigenlijk is dit een Paris Proof Plan…..Effe kijken hoor…..wow, die domeinnaam is nog vrij! Gelijk geregistreerd en parisproofplan.com ook maar, think big!

Mijn verzameling domeinen en websites begon hiermee wel een beetje onoverzichtelijk en ook onsamenhangend te worden. Ik besloot de “Nederland All Electric” webserver schoon te vegen en daar mijn idee op uit te gaan werken.

Maandag

Ik besloot de hoofdstukken maar online te schrijven in WordPress nadat ik ’s ochtends mijn laptop opendeed en ALLE plaatjes uit mijn Word-document verdwenen waren, grrrrrrrr. WordPress is inmiddels trouwens een ontzettend goede editor en bij nader inzien was een online eBook een beter plan dan een papieren boek omdat de markt zo snel verandert dat mensen al een verouderd boek zouden hebben tegen de tijd dat ik het af had.

Ik besloot dus om te gaan proberen om het boek zelf online te verkopen in plaats van middels een uitgever. Maar daarvoor moest ik de website voorzien van een webshop-module én beveiligingscertificaten en betaalopties inregelen en en en…

Dinsdag

Ik kocht dus het beveiligingscertificaat en las me in in WooCommerce. Ik kocht extra modules waarmee ik online memberships kon aanmaken. Wel een smak geld : domein, webserver, cerrtifcaat, Modules, er gingen nu al honderden euro’s in een verhaal zitten waarvan ik pas over maanden de eventuele vruchten zou gaan plukken als het boek klaar was….. Ik maakte een testproduct en kocht via iDeal voor €1 toegang tot mijn eigen lege testpagina. Cool! Dat werkte wel! Vet, nu kon ik dus zelf content gaan verkopen. Haha, Lars die content gaat verkopen na jarenlang alles gratis weggegeven te hebben, dat gaat toch nooit werken?

Snel naar Best om infraroodscans te maken van een appartement waar ik samen met NBA architecten een plan voor aan het maken ben. De kou die langs de kozijnen waait komt scherp op de foto’s.

Woensdag

Eddy (Buiting), de hoofdredacteur van Installatie.nl appt me. Lars, je blog is in 24 uur 6300 keer gelezen. Ik wist van de bloggersbijeenkomst in november dat ik daarmee in een keer de best gelezen blogger van 2019 zou worden ….. WTF!

ALARM, want bij herlezen van het blog (ik had hem een maand niet gezien) zag ik dat ik hier eigenlijk de bal voor een leeg doel neer heb gelegd en nu mag inschieten……

Ik vraag Eddy of ik onder mijn blog een link naar deze website mag zetten, dat vindt ‘ie OK.

Ik ga als een bezetene aan de slag om wat ik tot nog toe heb zo ver te krijgen dat het een leesbaar (en verkoopbaar) geheel te maken.

Ik maak een Boektitel aan en hang er een Membership aan…. tot mijn afgrijzen lukt het niet om mijn hele set pagina’s op een beetje beheersbare manier aan te bieden. Maar na twee uur ploeteren vind ik de oplossing en kan de verkoop online.

13:11 Het eerste boek wordt gekocht

Zelden voelde ik me zo alleen als exact op dat moment …. ik zat alleen te ratelen achter mijn laptop op de content van het boek toen de eerste bestelling binnenkwam. HET WERKTE! Tranen stroomden over mijn wangen en vreemd genoeg was het mijn 1,5 jaar geleden plotseling aan een hartstilstand overleden zusje Kirsten die ik het meest miste en dit had willen delen….bizar hoe dat soort dingen werken….Love you Kir!

Blog is 10.000x gelezen

Donderdag

Nieuwe routine vormt zich : kijken hoeveel mensen het boek besteld hebben. Gisteren 10x! Keihard blokken op een advies waarvoor ik in de nieuwjaarsweek langs was geweest bij de klant. En nadenken ….. Paris Proof Plan, dat is een label waar ik al mijn zakelijke activiteiten onder kan hangen en de naam biedt potentie!

  • Paris Proof Plan – Particulier
  • Paris Proof Plan – Pro
  • Paris Proof Plan – Partner

Volgens mijn ben ik iets op het spoor…..gaaf, dat geeft goeie energie!

Eddy pest me dat zijn best gelezen artikel 22.000x gelezen is.

Ik ga naar bed met honderden views op mijn nieuwe website en de teller van mijn blogje staat op 30.000

Vrijdag

Op gesprek bij de Rijksdienst voor het Ondernemen (die over de subsidies gaat voor energie-besparen). Ik laat mijn werkwijze zien en waarom ik de hysterische aandacht voor absurd isoleren overdreven vindt. De interesse lijkt gewekt, ik ga hier meer van horen.

Daarna snel door naar Venlo voor een intake van een prachtige villa uit 1960. Een energierekening waar je U tegen zegt, maar daardoor dus ook veel budget om de woning sterk te verbeteren. Ook hier gebruik ik de werkwijze uit het boek en de klant wordt helemaal blij van wat ik zie, benoem en uitleg. Het is wel lastig om de werkelijke schitterende aluminium puien te benoemen als grote verliespost (vooral beneden waar het warm is) maar de infraroodfoto laat zien dat er wel iets aan de hand is …. Dit wordt een mooie vervolgopdracht!

Het blog vliegt door de 40.000 en ik ga het weekend in met tientallen abonnementen op het eBook.

Zaterdag

’s Middags ga ik kijken bij de bouw van een biomeiler (vorige blog) in Voerendaal. Deze klant wil van mij een integraal plan en het is natuurlijk wel aardig om interesse te tonen in de bouw van dat ding. Ook een leuke gelegenheid een paar Tweeps IRL te ontmoeten en dat valt natuurlijk weer niet tegen, wat een leuke lui. Met de bewoners van het pand afgesproken maandag gelijk langs te gaan voor de intake van het huis en de bedrijfsgebouwen.

Ik heb intussen een flink stuk van hoofdstuk 3 uitgewerkt en beloon mezelf door de prijs van het Early Bird abonnement te vermogen van 10 naar 11,75. Ik heb met mezelf afgesproken dat als het boek straks af is dat het dan €25 waard is. Dus een mooie incentive om stukken af te maken.

De bestellingen lopen gewoon door op zaterdag, leuk zeg!

Zondag

Ik ontdek tot mijn ontzetting dat ik aan de Early Bird een maximale tijd gebonden had. Die was verlopen en nu stond het boek weer voor €25 in de winkel ……. ai…..Maar het werd wel besteld…. Snel de prijs teruggezet en de besteller gemeld dat ik vond dat hij nog geen waar voor zijn geld kreeg en het verschil terug geboekt. Leuk gesprek volgde en dinsdag maken we kennis.

Tijd voor reflectie en het uitwerken van dit idee, het online blog voor mijn klanten die betalen voor mijn werk en die ik dus ook best mag vertellen over het werk van de onafhankelijke energie-adviseer met een missie 🙂

Fijne zondag nog, tot volgende keek

Lars

ps. Ik ga morgenochtend Eddy pesten, want dan staat het blog op ruim 50.000!


Reacties

2 reacties op “Keek op de Week / 2019-02”

  1. hé, da’s mijn bestelling (nummer 270). :). Suc6 met het PPP!

    1. Je hebt heel wat teweeggebracht met je bestelling hier! Thanks a lot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *